Loading

luni, 7 septembrie 2009

Numărul românilor care vor petrece Sărbătorile în străinătate ar putea scădea cu 10%

Numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa de iarnă în 2009 în străinătate ar putea scădea cu 10%, estimare valabilă şi pentru cei care vor opta pentru România, a declarat, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Traian Bădulescu.
Reprezentantul ANAT a menţionat faptul că românii au început deja să îşi facă rezervări, în special pentru destinaţii exotice şi croaziere, pentru pensiuni rurale şi pentru destinaţii extrem de solicitate, precum Austria.
Printre destinaţiile externe de iarnă se numără şi Italia, Franţa, Elveţia, precum şi Bulgaria - care cunoaşte o creştere fără precedent a cererii, în special pentru staţiunile Bansko, Pamporovo, şi constituie o alternativă la sporturile de iarnă din Austria.
De asemenea, românii preferă să călătorească în sezonul de iarnă şi în Egipt, Turcia, Grecia şi Tunisia. Printre cele mai căutate oraşe europene se află Viena, Paris, Praga, Budapesta, Roma şi Barcelona.
Destinaţii exotice, de lux, căutate de turiştii români sunt Republica Dominicană, Cuba, Dubai, Seychelles, Mauritius, Maldive, dar şi croaziere.
Reprezentantul ANAT a precizat că, anul trecut, peste 250.000 de români şi-au petrecut vacanţa de iarnă în străinătate, 1-2% dintre aceştia alegând destinaţiile exotice, numărul celor care au optat pentru România fiind de peste un milion.
sursa:http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2009-09-07/Numarul+romanilor+care+vor+petrece+Sarbatorile+in+strainatate+ar+putea+scadea+cu+10%25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Share/Save/Bookmark